PSV weer in punten gelijk met Ajax na winst op ADO (3-1)

21 april 2019, 17.57 uur · Aangepast 21 april 2019, 18.55 uur

PSV staat weer in punten gelijk met koploper Ajax. De Eindhovenaren wonnen in eigen huis vanmiddag met 3-1 van ADO Den Haag.

PSV begon sterk aan de wedstrijd en dwong na tien minuten spelen een grote kans af voor Luuk de Jong die één op één met ADO-keeper Zwinkels kwam, maar niet wist te scoren. In de 21e minuut viel hij wel voor PSV. Rechtsback Denzel Dumphries schoot zijn ploeg op aangeven van Hirving Lozano op een 1-0 voorsprong.

Erik Falkenburg kreeg voor nog een grote kans om 1-1 te maken, maar de middenvelder van ADO kopte de bal naast het doel waardoor de ploegen met 1-0 tussenstand de rust in gingen.

PSV blijft bovenliggende partij
Na de thee bleef PSV de bovenliggende partij en wist na twee grote kansen voor Lozano in de 84ste minuut te scoren via Luuk de Jong die een voorzet van Cody Gakpo in wist in te koppen.

ADO wist in de eindfase van het duel de spanning nog even terug te brengen in de wedstrijd nadat Necid de bal van dichtbij binnen kon schuiven. Maar enkele minuten later gaf ADO weer wat ruimte weg achterin, waardoor Donyel Malen de 3-1 kon binnenkoppen.

Verschil doelsaldo terug naar 11
Omdat Ajax gisteravond met 0-1 won van FC Groningen loopt PSV nu 1 doelpunt in op de Ajacieden. Het verschil in doelsaldo is daarom nu 11 doelpunten in het voordeel van Ajax.