Piet Heintunnel tot in 2022 afgesloten voor zwaar vrachtverkeer

0
Whatsapp

Stad

Piet Heintunnel tot in 2022 afgesloten voor zwaar vrachtverkeer

22 april 2019, 07.25 uur · Aangepast 30 april 2019, 12.40 uur

Voor vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton geldt vanaf 1 mei een verbod voor het gebruik van de Piet Heintunnel. Dit omdat de tunnel niet meer voldoet aan nieuwe Europese veiligheidseisen.

Deze regels omtrent veiligheid in tunnels gaan vanaf mei in. Om te voldoen aan de strengere eisen van de nieuwe tunnelwetgeving wordt een aantal maatregelen genomen. Hieronder valt onder meer het weren van het zwaardere vrachtverkeer.

'Vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton mogen geen gebruik meer maken van de tunnel. Dit is in verband met eisen omtrent brandveiligheid', zegt Barbara Verhallen van de gemeente. 

Lees ook: Piet Heintunnel niet veilig genoeg: per 1 mei dicht voor vrachtverkeer

Omrijden
Chauffeurs van zulke voertuigen moeten omrijden via de IJtunnel of de Gooiseweg. Deze omleiding geldt tot de afronding van de complete renovatie van de Piet Heintunnel in 2022. Voor vrachtwagenchauffeurs is dit best lastig, zegt een passerende chauffeur.

'Ik vind het best wel jammer, want nu moet ik een hele tijd omrijden om richting de ring of IJburg te gaan. Als je binnendoor gaat dan is het altijd al druk, maar nu al helemaal met die snorfietsers op de rijbaan. Het vertraagt je!', vertelt hij.

Lees ook: Waarom de ingrijpende 10-daagse sluiting van de Piet Heintunnel noodzakelijk is

Bekijk de Amsterdamse werkzaamheden hier

Whatsapp