Start van hoofdcontent

112

nl

Inbrekers komen juwelier Elandsgracht binnen door gat in de muur

22 april 2019, 12.46 uur · Aangepast 23 april 2019, 11.37 uur

Twee inbrekers komen vorige maand op een wel heel bijzondere wijze binnen bij een juwelier in het centrum. Zij komen namelijk niet via de voor- of achterdeur naar binnen, maar via een gat in de muur. De ravage is enorm en de buit loopt in de vele tienduizenden euro's.

Het is maandagavond 18 maart rond een uur of 23.30 als er twee inbrekers een juwelier aan de Elandsgracht binnen komen. Ze gaan meteen aan de slag. Met grof geweld vernielen ze verschillende vitrines. Binnen drie minuten weten ze meerdere tassen te vullen met sieraden.

Gat in de muur
Het alarm van de juwelier ging bij de inbraak gelijk af en ook de politie werd op de hoogte gebracht. Gedurende de inbraak is de politie drie keer langsgeweest, maar tevergeefs. Aan de voorkant van het pand was er immers niets te zien. De inbrekers zijn namelijk niet via de deur naar binnen gekomen, maar door een gat in de muur. Het gat hebben ze eerder gemaakt in een onbewoond naastgelegen pand. De inbrekers nemen de benen met een flinke buit op zak.

'De buit loopt echt op tot in de vele tienduizenden euro's. Ze hebben onder andere horloges meegenomen van dure merken zoals Rolex, Cartier en Breitling', legt een woordvoerder van de politie uit in het AT5 programma Bureau 020. Even later is het alarm in de juwelier alsnog afgegaan. Een medewerker die poolshoogte is gaan nemen, constateerde eenmaal binnen dat er was ingebroken en schakelde de politie in.

Extra beveiliging
De eigenaar van de juwelier is erg ontdaan door de inbraak. Vooral omdat hij veel aandacht heeft besteed aan de veiligheidsprocedures binnen het bedrijf. Om dit soort acties in de toekomst te voorkomen, heeft de juwelier de procedures sindsdien nog verder aangescherpt.

Signalement
Beide mannen dragen tijdens de overval donkere kleding en gezichtsbedekking. Een van de mannen draagt bovenkleding van het merk Napapijri en draagt daarnaast een lampje op zijn hoofd.