Start van hoofdcontent

112

nl

Amsterdammer (48) aangehouden in Uitgeest na dollemansrit op A9

22 april 2019, 12.55 uur · Foto: Politie Amsterdam

Een 48-jarige Amsterdammer is in de nacht van zondag op maandag aangehouden na een dollemansrit op de A9 bij Uitgeest. In de auto zaten twee inzittenden, die zeer gevaarlijk over de snelweg reden en uit handen van de politie probeerden te blijven.

De politie spotte de auto op het Hazelaantje in Limmen. Omdat er 'verdachte omstandigheden' waren, besloot de politie het stopteken te geven, maar die werd genegeerd, meldt de politie.

Daarop besloot de politie de achtervolging in te zetten. De vluchtende automobilist haalde gevaarlijke capriolen uit om uit handen te blijven van de politie. Zo stopte de bestuurder twee keer en reed hij vervolgens hard achteruit tegen de politieauto.

Waarschuwingsschot
De auto kwam uiteindelijk op de Parallelweg in Uitgeest tot stilstand, waarna de twee inzittenden over de A9 in de richting van de Molenwerf vluchtten. Hierdoor lostte een van de agenten een waarschuwingsschot. Met behulp van een politiehond kon een van de twee verdachten, een 48-jarige Amsterdammer, worden aangehouden.

De Amsterdammer zit vast op het bureau in Alkmaar. De tweede verdachte wist te ontstappen. De auto waarin de twee inzittenden zaten, bleek gestolen te zijn.