Ajax O17 finalist in de Future Cup na 2-0 overwinning op Anderlecht

22 april 2019, 14.51 uur

Met een 2-0 overwinning in de halve finale, staat Ajax O17 in de finale van de Future Cup. De jonge Ajacieden speelden het jeugdteam van Anderlecht er vandaag uit. In de finale zal Ajax het opnieuw op moeten nemen tegen Juventus. De finale wordt vanmiddag nog gespeeld.

Op de Toekomst wordt dezer dagen het internationale jeugdtoernooi de Future Cup gespeeld. Het Ajax-team van onder de 17 jaar moest het zaterdag al opnemen tegen de jeugdploeg van Juventus. Dat de Italianen geen partij zijn voor Ajax wisten we natuurlijk al. Ook de jeugdspelers wonnen, met 1-0.

Later die dag bleek Ajax alleen niet opgewassen te zijn tegen de jeugdploeg van Sagan Tosu. De Japanners scoorden drie keer, de Ajacieden kregen de bal daarentegen niet over de doellijn.

Op Eerste Paasdag ging het Ajax weer voor de wind. Tegen niemand minder dan de jeugspelers van Tottenham Hotspur wonnen ze met een 1-0 eindstand. Ondertussen schakelde de jeugdselectie van Juventus de Japanners uit en plaatste zich voor de halve finale.

Halve finale
Vandaag was RSC Anderlecht onder de 17 dus tegenstander van Ajax. Neraysho Kasanwirjo, eigenlijk een verdediger, kopte de bal vanuit een hoekschop in het doel. Dat was na twintig van de zestig minuten speeltijd. Daarna bleef het even spannend en werd er een slotoffensief van Anderlecht verwacht, maar dat bleef uit. In de laatste minuut kon Ajacied Jaymillio Pinas de overwinning veiligstellen. Het werd 2-0.

Juventus nam het vandaag op tegen Atlético Madrid en schopte zichzelf via strafschoppen ook naar de finale. Straks om 16.15 uur zal de jonge ploeg van Ajax het dus nogmaals op moeten nemen tegen de Italianen. Een uur later zullen we weten of Ajax O17 zich winnaar mag noemen van de Future Cup 2019.