Start van hoofdcontent

Stad

nl

Herstellen bushokjes bij Westerpark kostte duizenden euro's

23 april 2019, 19.17 uur · Foto: Martin Damen

Jongeren hebben op 15 maart alleen al met het vernielen van bushokjes voor duizenden euro's aan schade aangericht bij het Westerpark.

Dat schrijft het stadsbestuur vandaag in antwoord op vragen van de VVD. In de buurt van de kermis op het Westerpark gingen jongeren met elkaar op de vuist, ook werden agenten bekogeld met stenen en fietsbellen en werden er vernielingen aangericht.

Lees ook: Kermis Westerpark gesloten na vechtpartijen tussen jongeren: 12 arrestaties

Veertien jongeren zijn opgepakt. Elf van hen wegens openlijke geweldpleding en drie wegens belediging.

In totaal zijn er zeven bushokjes vernield. De eigenaar van de bushokjes heeft doorgegeven dat de herstelkosten duizenden euro's zijn. Verder zijn spiegels van geparkeerde auto's geschopt en geslagen en fietsen beschadigd. Hoe hoog die schade is, is onbekend. 

Lees ook: Vechtende 'snotapen' hielden kermisbaas Frans Stuy hele nacht wakker

De VVD wilde weten of de schade op de daders kon worden verhaald, maar of dat gebeurt laat het stadsbestuur nog in het midden. 'In het algemeen kan worden opgemerkt dat als bekend is welke personen verantwoordelijk zijn voor de schade, het tot de mogelijkheden behoort om via de civiele of de strafrechtelijke weg de schade te verhalen op de dader/veroordeelde.'

Vooraf waren er al signalen over de vechtpartij binnengekomen.