Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Avengers-fans verzamelen voor marathon: 'Hier moet je zijn!'

24 april 2019, 07.51 uur · Aangepast 24 april 2019, 13.20 uur

De vierde en laatste Avengers-film ging gisteravond rond 00.00 uur in première. Echte fans verzamelden al eerder op de avond in de bioscoop voor een complete marathon. Ook Pathé Arena zat vol met liefhebbers van de superheldenfilms.

Avengers: Endgame is de 22ste film in het 'Marvel Cinematic Universe'. De kaarten hiervoor gingen al op 2 april in de verkoop. Al snel lag de website van Pathé plat, omdat zoveel fans een kaartje wilden scoren.

Lees ook: De laatste Amsterdam Wildlife: 'Dit succes hadden we nooit verwacht'

Gisteravond was het dan zover: Avengers-fans zaten zes uur lang op hun bioscoopstoelen om alle films nog eens goed te kunnen bekijken. Met de lange zit hadden de meeste fans geen moeite. 'Iedereen wil hier echt nog zijn om 3 uur 's nachts, hier moet je zijn!', vertelt een van hen. 'Het is een unieke ervaring, al die films zo interconnected', verklaart een ander. 

Opnieuw gekeken
'Ik heb alle films van Marvel zelfs voor deze marathon opnieuw gekeken', vertelt een bezoeker. Een vriend van hem begrijpt dat wel. 'Je moet het verhaal weten om merendeels te kunnen verstaan wat er ondertussen gebeurt', legt hij uit. 

Lees ook: Paramount koopt horrorfilm 'Meet Jimmy' van Amsterdamse filmmakers

Veelal kwamen de Avengers-liefhebbers in groten getale. 'We waren met z'n zevenen', vertelt een bezoeker. 'Met z'n allen zaten we in de auto gepropt.'