Stad

Kledingwinkel Linhard sluit na 95 jaar de deuren

24 april 2019, 14.30 uur · Aangepast 24 april 2019, 14.52 uur

Whatsapp

Na zo'n 95 jaar komt er toch echt een einde aan: fenomeen Linhard gaat dicht. Het familiebedrijf is de komende twee maanden nog open, maar vertrekt dan definitief van de van Baerlestraat.

Er is een tijd van komen, en een tijd van gaan. Dat vindt eigenaresse Patricia Linhard. Volgens haar is het niet gek dat de winkel na zoveel jaren toch sluit: 'De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo. Dat vraagt om nieuwe innovatie bedrijven die nieuwe uitdagingen kunnen en willen aanpakken.' Naar eigen zeggen vertrekt de zaak, na vele mooie ervaringen, van de leukste hoek van Amsterdam. 

In 2014 ging AT5 ook al langs bij Linhard. Na zeventig jaar werken was het voor eigenaar Raymond Linhard tijd om met pensioen te gaan. Ook toenmalig burgemeester Van der Laan kwam langs voor een drankje en de nodige felicitaties. 

Klanten en bezoekers van de winkel hoeven de komende twee maanden echter nog niet te treuren. De laatste voorraden moeten namelijk nog in de verkoop. Over de precieze sluitingsdatum is er momenteel nog wat onzekerheid, maar naar alle waarschijnlijkheid zal de laatste dag op 29 of 30 juni zijn.

Het afscheid van Linhard zal niet onopgemerkt blijven. De kledingzaak gaat eruit met een knal. Naast wat hapjes en drankjes wordt er een dj ingehuurd om de afgelopen 95 jaar op een feestelijke manier af te sluiten. 

Whatsapp