Politiek

NL
V

Vaste klant Seafood Shop start crowdfunding om rechtszaak te betalen

25 april 2019, 11.10 uur · Aangepast 25 april 2019, 16.28 uur

Eerder deze week maakten de eigenaren van The Seafood Shop bekend dat ze hun zaak gaan sluiten. Van de gemeente mogen ze geen vis meer verkopen voor directe consumptie en daarmee is het openhouden van de winkel volgens de eigenaren niet langer houdbaar. Een vaste klant is nu een crowdfundactie gestart om de zaak toch open te houden.

Dinsdag besloot de gemeente dat The Seafood Shop in de Leidsestraat toch open mag blijven, maar dat er gestopt moet worden met 'consumptie ter plaatse'. Dit betekent dat er geen portie kibbeling of haring aan de staantafels in de viswinkel gegeten mag worden. Volgens de eigenaren is het zonder die inkomsten niet mogelijk om de zaak open te houden. 

Lees ook: 'Toeristenwinkel' The Seafood Shop voelt zich gedwongen te sluiten' 

Ruim 4000 euro gedoneerd
Geld om tegen het besluit van de gemeente in beroep te gaan heeft de winkel naar eigen zeggen niet, maar nu is vaste klant Erwin Bakkum een actie gestart om de 50.000 euro die The Seafood Shop nodig heeft, in te zamelen. Sinds gisteren staat de actie online en is er al ruim 4.000 euro gedoneerd door ruim 160 verschillende donateurs. 

Lees ook: Eigenaar The Seafood Shop: 'Ik ben wel even klaar met de gemeente'

Bakkum is de actie gestart omdat hij het besluit van de gemeente onbegrijpelijk vindt. 'Hebben we eindelijke een mooie kwalitatieve winkel in de Leidsestraat, moet ie sluiten! Omdat ik als vaste klant The Seafood Shop een warm hart toedraag ben ik deze actie gestart', schrijft de initiatiefnemer op zijn actiepagina. 

Vertrouwen in goede afloop zaak
The Seafood Shop bedankt Bakkum in een bericht op Facebook en geeft aan veel steun te hebben gehad de afgelopen dagen. Daarnaast schrijft de winkel op het sociale medium dat hun advocaat denkt dat ze een grote kans hebben een eventuele zaak te winnen en dat ze dus graag de strijd aangaan.