Start van hoofdcontent

Politiek

nl

'Onder Amsterdammers' spreekt wethouder Touria Meliani in De Balie

25 april 2019, 16.45 uur · Aangepast 25 april 2019, 17.38 uur

Wethouder Touria Meliani (Cultuur) gaat vanavond in gesprek over het Kunstenplan, inclusiviteit en diversiteit in de kunst-en cultuursector in debatcentrum De Balie. Het gesprek, in de serie 'Onder Amsterdammers', is vanaf 20.00 uur live te zien op AT5.

Van broedplaatsen, cultuurhuizen, musea, theatergezelschappen tot nachtclubs. Hoe moet de kunst- en cultuursector van Amsterdam zich de komende jaren ontwikkelen? Hoe wil Meliani haar ambitie om de kunst- en cultuursector inclusiever te maken realiseren? En waar liggen de kansen voor nieuwe cultuurplekken in de stad?

Kunstenplan
Binnenkort presenteert wethouder Meliani een van de belangrijkste documenten van haar wethouderschap: het Kunstenplan. Hierin legt de gemeente elke vier jaar vast hoe de cultuursubsidies worden besteed en welke doelen daarmee behaald gaan worden. In 'Onder Amsterdammers' wordt de wethouder Meliani gevraagd naar haar achterliggende visie en aan welke knoppen zij wel en niet hoopt te draaien.

Naast Meliani schuiven aan tafel aan Farnoosh Farnia (The Mezrab Storytelling School), jonge makers Jarrod Francisco (LikeMinds) en Angelo Bromet (NoLIMIT, Melkweg). Ook gaat ze het gesprek aan met kunstcriticus Rutger Pontzen (De Volkskrant) en Aukje Dekker (SEXYLAND). En er is muziek en spoken word van Massih Hutak en Ayoub Kharkhach.

Onder Amsterdammers
De Balie presenteert de komende maanden een serie praatprogramma's, met in de hoofdrol de nieuwe wethouders over hun belangrijkste dossiers. Samen met een verscheidenheid aan gasten zullen zij hun doelen voor de aankomende tijd bespreken. Wethouder Sharon Dijksma was vorige maand te gast en daarvoor wethouder Rutger Groot Wassink

Het gesprek is vanavond vanaf 20.00 uur live te zien op AT5. De herhaling is vrijdag om 19.00 uur.