Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdamse minima al 10.000 keer gratis met huisdier naar dierenarts

25 april 2019, 22.41 uur · Aangepast 26 april 2019, 12.43 uur · Foto: Flickr/cskk

Amsterdamse huisdieren van minima zijn sinds 2016 al tienduizend keer geholpen met gratis bezoeken aan de dierenarts. Dat hebben deze dieren te danken aan de regeling Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima (ADAM). Hiermee voorkomt de gemeente dat Amsterdammers met een laag inkomen door hun huisdieren op hoge kosten worden gejaagd.

Wethouder Ivens (Dierenwelzijn) heeft vandaag de tienduizendste waardebon voor de kosten voor de dierenarts uitgedeeld. Deze waardebon wordt vaak gebruik om een bezoek aan de dierenarts uit te stellen, dieren te laten chippen, castreren of steriliseren bij gebrek aan geld. Op deze manier wordt er een einde gemaakt aan verergerende gezondheidsklachten, vermiste huisdieren en het dumpen van dieren of zelfs nestjes kittens, konijnen of puppies.

Lees ook: ADAM biedt hulp aan ruim 5.500 huisdieren in de stad

'Door deze regeling kunnen we de huisdieren van Amsterdammers met een kleine portemonnee helpen. We hebben ze nu tienduizend keer geholpen met een noodzakelijk bezoek aan de dierenarts en ik ben blij dat we doorgaan met deze regeling. Er zijn nog steeds mensen met weinig geld en hun huisdieren moeten daar zo min mogelijk de dupe van worden', aldus wethouder Ivens.

Lees ook: Amsterdamse minima kunnen gratis met huisdier naar dierenarts

Amsterdammers met een stadspas komen in aanmerking voor deze waardebonnen die bij bijna elke dierenarts in de stad geldig zijn. De overeenstemming wordt geregeld door de Dierenambulance Amsterdam met het doel dat de gezondheid van huisdieren niet ten koste gaat van lage inkomens.