PSV weer op gelijke hoogte met Ajax na winst op Willem II (0-3)

25 april 2019, 23.04 uur · Aangepast 25 april 2019, 23.14 uur

De strijd om de landstitel blijft tot op het laatste moment spannend. PSV is vanavond qua punten weer op gelijke hoogte gekomen met Ajax na een eenvoudige zege op Willem II (0-3).

Ajax wist dinsdag met 4 - 2 van Vitesse te winnen, waarmee Ajax voor even op kop lag. Bij Ajax was de hoop dat PSV vanavond puntenverlies zou lijden tegen het op stoom gekomen Willem II. De Tilburgers wonnen de laatste vijf van de zeven competitiewedstrijden.

Al in de eerste helft wisten de Eindhovenaren al op een 0 - 2 voorsprong te komen. Willem II probeerde na rust nog terug te komen in het duel, maar PSV bleef druk uitoefenen. In de 64e minuut volgde daarop de 0 - 3.

De eredivisie wordt over ruim twee weken hervat. Zondag 12 mei neemt Ajax het in eigen huis op tegen FC Utrecht. PSV speelt dan in Alkmaar tegen AZ. De laatste wedstrijd speelt Ajax bij De Graafschap, PSV neemt het als laatste in eigen huis op tegen Heracles Almelo.