Ajax

Geen groot scherm op Museumplein voor halve finales Champions League

26 april 2019, 09.24 uur · Aangepast 26 april 2019, 09.42 uur

Whatsapp

Er komt geen public viewing op het Museumplein voor de halve finale-wedstrijden van Ajax in de Champions League, dat heeft een woordvoerder van burgemeester Halsema zojuist aan AT5 laten weten.

Aanstaande dinsdag speelt Ajax eerst uit bij Tottenham Hotspur in Londen en op 8 mei is de return in de Arena. Ajax-supporters maakten op Facebook al twee evenementen aan, waarbij de wedstrijden op een groot scherm op het Museumplein bekeken kunnen worden. Die evenementen hebben in korte tijd al duizenden belangstellenden getrokken.

Maar het stadsbestuur heeft besloten dat die twee public viewings er niet gaan komen. Over een evenement op het Museumplein bij eventuele finale van de Champions League, is nog geen besluit genomen. 

ChristenUnie wil huldiging op Museumplein
Datzelfde geldt voor een huldiging van Ajax, mocht de club een van de drie te winnen prijzen (landstitel, KNVB Beker en Champions League) daadwerkelijk pakken. De ChristenUnie gaf vandaag al aan voorstander te zijn van een feest op het Museumplein.

'De gemeente overlegt nu met politie, Openbaar Ministerie en Ajax hoe we de komende weken gaan organiseren', aldus de woordvoerder van Halsema. Een besluit volgt later.

Whatsapp