112

Romp in koffer Oost van vermiste kapper Miranda Zitman (52) uit Soest

26 april 2019, 14.25 uur · Aangepast 26 april 2019, 16.10 uur · Foto: Inter Visual Studio / Vivian Tusveld

Whatsapp

De menselijke resten die in januari gevonden werden in een koffer langs de Zuider IJdijk behoren toe aan de vermiste kapper Miranda Zitman uit Soest. Dat heeft forensisch onderzoek uitgewezen.

Zitman runde bijna 25 jaar kapsalon Medusa in de Jordaan. Vaste klanten van de kapper kregen kort voor haar vermissing een app afkomstig van de telefoon van Zitman. In die app annuleerde ze alle staande afspraken. Ze ging naar het buitenland verhuizen.

Lees ook: Recherche staat voor raadsel na vondst romp: 'Waar is de rest van het lichaam?'

Partner vermiste kapper aangehouden
Kort daarna startte de politie een onderzoek naar de verdwenen kapster. Afgelopen week werden in haar huis in Soest al menselijke resten gevonden. Uit forensisch onderzoek blijkt dat ook die resten toebehoren aan Zitman.

De partner van Zitman, een 56 man uit Soest, werd aangehouden. Hij zou buren verteld hebben dat Zitman naar Canada verhuisd was.

In de zaak van de koffer stond de politie lange tijd voor een raadsel. De identiteit van het slachtoffer kon niet worden vastgesteld. Zelfs een beloning van 15.000 euro leverde geen gouden tip op. De menselijk resten uit de koffer werden uiteindelijk begraven op Begraafplaats St Barbara.

De partner van Zitman wordt verdacht van moord dan wel doodslag en van het wegmaken van het stoffelijk overschot. Hij wordt vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Whatsapp