Start van hoofdcontent

112

NL
V

200 euro boete geëist tegen bewoners die ADM-terrein niet wilden verlaten

29 april 2019, 15.59 uur · Aangepast 29 april 2019, 16.15 uur

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een boete van 200 euro geëist tegen oud-bewoners van het ADM-terrein. De acht verdachten weigerden bij de ontruiming het terrein te verlaten.

Op 7 januari van dit jaar kwam er een einde aan de vrijstaat van het ADM-terrein. De gemeente besloot het terrein te ontruimen. De bewoners van het ADM-terrein konden terecht op de slibvelden in Noord, een locatie die door de gemeente voor hen was aangewezen. 

Lees ook: Zo verliep de dag van de ontruiming van het ADM-terrein

Een aantal bewoners was het hier niet mee eens en weigerde het terrein te verlaten. Tegen acht van deze oud-bewoners worden nu straffen geëist. Twee mannen en vier vrouwen hangt een boete van 200 euro boven het hoofd.

Tegen twee andere verdachten wordt een gevangenisstraf van vier dagen geëist, inclusief voorarrest. Vier dagen cel staat gelijk aan 200 euro boete. De uitspraak van de rechter is op 13 mei. 

AT5 maakte een zesdelige serie over de vrijstaat op het ADM-terrein. De laatste aflevering, over het einde en de ontruiming van het terrein, kun je hieronder bekijken.