Onana na winst op Spurs: 'We kunnen zeker de finale halen'

1 mei 2019, 06.23 uur · Aangepast 1 mei 2019, 07.29 uur

Ajax-keeper André Onana denkt dat de finale bereiken van de Champions League zeker mogelijk is nu de ploeg in Londen met 0-1 heeft gewonnen van Tottenham Hotspur. 'Maar het is nog niet zeker. We krijgen nog een moeilijke wedstrijd.'

Onana wist de nul te houden maar moest wel meerdere keren ingrijpen voor zijn doel. In de 32e minuut belandde een vrije trap van Tottenham Hotspur in het zestienmetergebied van Ajax. Hierbij kwamen Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Andre Onana met elkaar in botsing. Vertonghen moest daarna gewisseld worden. 'Ik raakte de bal. Toen raakte ik hem op zijn hoofd. Het hoort bij mijn werk. Ik kon niks anders doen. Het is heel erg jammer voor hem dat dit is gebeurd', zegt Onana over het incident.

De keeper is vooral blij dat er gewonnen is. 'Het was belangrijk voor ons om hier te winnen en dat hebben we gedaan. Ik ben erg blij met het resultaat. We hadden wel meer kunnen scoren. Maar uiteindelijk gaat het gewoon om winnen. Ik ben blij.'

Bal op paal
Over het moment in de 79e minuut dat Neres de paal raakte, zegt Onana: 'Ik let gewoon op mijn eigen spel. Ik probeer altijd de nul te houden. De jongens hadden er natuurlijk al één gescoord. Ik hoopte op nog een doelpunt. We wilden er gewoon geen tegen krijgen. Daar was ik vol op gefocust. Ook de verdediging deed het goed, we verdedigden goed. We kunnen blij zijn. De nul houden doen we met zijn allen.'

Volgens de keeper was Ajax in de eerste helft de betere ploeg op het veld. 'Zo is voetbal gewoon. Er kan van alles gebeuren. Tottenham wilde er gewoon echt nog eentje maken. Ze waren hongeriger dan wij. Ze speelden thuis. Het was echt niet makkelijk vandaag. Het gaat niet om de eerste of tweede helft. We moesten gewoon winnen', zegt Onana over het verschil in de tweede helft. 'We kunnen zeker de finale van de Champions League halen, maar het is nog niet zeker. We krijgen nog een moeilijke wedstrijd. Ik hoop dat we het halen.'

Bekerfinale
Zondag wacht nog een belangrijke wedstrijd op Ajax. De Amsterdammers spelen dan tegen Willem II in de bekerfinale. 'Ik denk er wel aan, maar rustig aan. We hebben net deze topwedstrijd gespeeld. We gaan nu eerst uitrusten. In Amsterdam gaan we het weer over de finale hebben. We moeten sterk zijn en vooruitkijken.' Volgende week woensdag in de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur. De finale van de Champions League is op 1 juni.