Ajax

NL
V

Geen huldiging in Amsterdam als Ajax bekerfinale wint

2 mei 2019, 09.29 uur · Aangepast 2 mei 2019, 13.59 uur

Mocht Ajax komende zondag de bekerfinale tegen Willem II weten te winnen, dan komt er geen huldiging in Amsterdam. Uiteraard wordt een overwinning wel op het veld van De Kuip gevierd, maar omdat de ploeg drie dagen later de tweede halve finale tegen Tottenham Hotspur speelt, komt er geen huldiging met een podium in de stad.

Als Ajax prijzen wint dan organiseert de gemeente Amsterdam samen met de club de eventuele huldiging. Omdat de ploeg nog in de race is voor drie prijzen zal er hopelijk later alsnog een huldiging komen. Bijvoorbeeld na 15 mei als het Ajax lukt de landstitel binnen te slepen.

Kijk AT5 voorafgaand en na bekerfinale
AT5
doet zondag uiteraard verslag van de finale in de Kuip. Om 17.00 uur is er een uitzending online en op tv met voorbeschouwingen en natuurlijk een heleboel fans. En ongeveer een half uur na de wedstrijd is AT5 weer live met een extra uitzending met interviews en beelden uit de stad en uit Rotterdam.

AT5

Galàsek
Mocht Ajax winnen dan geeft oud-Ajacied Tomas Galàsek de beker aan aanvoerder De Ligt. Ondanks dat de Tsjech ook een Willem II-verleden heeft is Piet de Visser in De Kuip aanwezig om de KNVB-beker aan de club uit Tilburg te overhandigen mocht die ploeg onverhoopt als winnaar uit de bus komen.

Zondag dus eerst de bekerfinale. Dan woensdag de halve finale tegen Tottenham Hotspur en daarna moet Ajax nog twee competitiewedstrijden spelen. Als de ploeg van Erik ten Hag die wint, is Ajax normaal gesproken kampioen. PSV heeft hetzelfde aantal punten, maar het doelsaldo van Ajax is veel beter (+81 tegen +71).

Resterende competitiewedstrijden
Op zondag 12 mei speelt Ajax thuis tegen FC Utrecht, en drie dagen later wacht De Graafschap in Doetinchem. PSV moet nog uit tegen AZ en thuis tegen Heracles. De beslissing valt sowieso op woensdag 15 mei.

De gemeente heeft veel overleg met Ajax over wat te doen de komende weken. Maar het is eerst wachten op de uitslag van Ajax - Tottenham, daarna kan er meer gezegd worden over een eventuele huldiging na bijvoorbeeld De Graafschap - Ajax.