Stad

In oude luister hersteld: zo komt station Amstel er na de verbouwing uit te zien

6 mei 2019, 12.45 uur

NS
NS

Het verlaagde plafond wordt verwijderd en en de tickets- & servicewinkel voor de kenmerkende wandschildering wordt verplaatst. De stationshal van het Amstelstation krijgt opvallende veranderingen. De NS deelt nu voor het eerst impressies van hoe het station er na de verbouwing uit komt te zien.

De werkzaamheden aan de stationshal beginnen na de zomer. De voorzieningen in de hal zijn gedateerd en aan vervanging toe. De NS grijpt meteen de kans om de hal een nieuwe indeling te geven.

Oorspronkelijke lichtinval
Door de verlaagde plafonds te verwijderen, krijgt het station weer de oorspronkelijke hoogte terug, met de lichtinval zoals die in 1939 door de architecten Schelling en Leupen is bedacht. De wandschildering van Peter Alma zal weer in vol ornaat te zien zijn doordat de tickets & en servicewinkel die er nu voor staat, wordt verplaatst. 

Ook krijgen alle winkels nieuwe puien en wordt de hal opnieuw geschilderd in de originele kleurstelling.

De laatste jaren is flink geïnvesteerd in het station. Zo zijn het nieuwe bus- en tramstation inmiddels gereed en wordt hard gewerkt aan de nieuwe fietsenstalling onder het station. De renovatie van de stationshal is de volgende stap in de ontwikkeling van het stationsgebied.