Stad

Ajax in blessuretijd uitgeschakeld in Champions League

8 mei 2019, 22.58 uur · Aangepast 8 mei 2019, 23.43 uur

Ajax is vanavond uitgeschakeld in de Champions League. De ploeg van Erik ten Hag verloor met 2-3 van Tottenham Hotspur in de Johan Cruijff Arena. Het beslissende doelpunt werd in blessuretijd gemaakt.

Al na vier minuten maakte Ajax het eerste doelpunt. De Ligt kon de bal na een corner van Ziyech in de verre hoek van het doel koppen.

Rakelings langs
Sissoko kreeg een gele kaart voor een overtreding op Tagliafico. Iets later ontstond er een grote kans. Tadic wist langs Alderweireld te komen, maar schoot rakelings langs het doel.

Het tweede doelpunt volgde tien minuten voor de rust. Tadic schoot de bal terug naar Ziyech, die de bal via de binnenkant van de paal het doel in schoot.

Aanvallend
Na de rust speelde Tottenham zeer aanvallend. Na tien minuten wist Alli op een paar meter afstand van het doel van Ajax te komen, maar Onana kon de bal nog stoppen.

Dat lukte hem een paar minuten later niet. Moura weet de bal onder de duikende Onana door te schieten.

Vervolgens wist Tottenham nog een keer heel dichtbij het doel van Ajax te komen. Onana tikte de bal uit het doel en probeerde hem vast te houden, maar Schöne loopt de bal per ongeluk uit zijn handen. Daarna kan Moura de bal weer naar binnen schieten en wordt het 2-2.

Tegen de paal
Daarna volgden er veel kansen voor zowel Ajax als Tottenham Hotspur. Ziyech leek in de 78ste minuut de 3-2 te maken, maar hij schoot tegen de paal. Wel kreeg Ziyech nog een gele kaart. Hij kwam te fel in op Rose, waar hij eerder overigens ook al mee in conflict kwam.

Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Tottenham drie keer gevaarlijk dichtbij. Onana wist de ballen telkens knap buiten te houden. Ook Ajax kreeg een paar grote kansen in de laatste minuten.

Moura
Onana kreeg nog een gele kaart wegens tijdrekken. In een van de laatste minuten van de blessuretijd wist Tottenham te scoren. Wederom was het een doelpunt van Moura.

Vorige week werd er met 0-1 gewonnen van Tottenham Hotspur in Londen. Dat was niet genoeg voor een winst vandaag.