Ajax Vrouwen winnen KNVB Beker na goal in slotminuut

11 mei 2019, 22.08 uur

De Ajax Vrouwen mogen dit seizoen dan geen kampioen van Nederland zijn geworden, de KNVB Beker is net als bij de mannen wél binnen. In Rotterdam werden de vrouwen van PEC Zwolle met 2-1 verslagen. De manier waarop deed denken aan een wedstrijd van de Ajax-mannen eerder deze week.

In de eerste helft kwamen de Ajax Vrouwen al snel op een achterstand. In de zesde minuut was het Maxime Bennink die namens PEC voor de 1-0 zorgde. Lang konden de Zwollenaren niet genieten van die voorsprong, want in minuut elf tekende Linda Bakker de 1-1 aan.

In het restant van de eerste helft was het vooral PEC Zwolle dat in de aanval was en ook de beste kansen kreeg. Dat resulteerde echter niet in een voorsprong. Ook in de tweede helft was het voornamelijk PEC dat aandrong, maar het bleef bij 1-1.

Tot de laatste minuut van de drie minuten tellende blessuretijd. Na een corner was het Vanity Lewerissa die Ajax de overwinning bezorgde, waardoor een Ajax-wedstrijd voor de tweede keer deze week in extremis werd beslist, dit keer ten goede van de Amsterdamse club.

Het was voor de Ajax Vrouwen alweer de derde achtereenvolgende bekerwinst. Afgelopen twee seizoenen wonnen de vrouwen de finale van PSV.