De Ligt blijft serieus: 'Totdat we de schaal hebben'

12 mei 2019, 18.55 uur · Aangepast 12 mei 2019, 19.29 uur

Matthijs de Ligt is blij dat Ajax vandaag met 4-1 wist te winnen van FC Utrecht. Maar hij benadrukt dat zijn club enkel nog 'officieus' landskampioen is.

'Officieus, je zegt het goed. We zijn er ongeveer, maar nog niet helemaal helaas', zegt De Ligt in een interview na afloop van de wedstrijd. 'Van tevoren sta je gelijk met punten met PSV. Je moet eerst zelf de wedstrijd winnen. Als je dan vanuit Alkmaar hoort dat AZ heeft gewonnen, dan is dat natuurlijk extra lekker.'

In de eerste minuut maakte FC Utrecht het eerste doelpunt al. De Ligt: 'Je denkt dan, nog 89 minuten te spelen. Dus genoeg tijd om te zorgen dat we weer terugkomen. Natuurlijk is het zuur als je gelijk na een minuut achterstaat. Maar liever in de eerste minuut dan als woensdag in de laatste minuut.'

Maar helemaal opgelucht is hij nog niet. 'Het serieuze gezicht gaat niet zo snel weg. Zolang we de schaal niet hebben, gaat het niet weg.' Wel heeft hij op het veld al met de fans gezongen. 'Emotie doet veel met een mens denk ik. Maar het is officieus. Dus woensdag zul je me heel blij zien.'

Dan speelt Ajax nog tegen De Graafschap in Doetinchem, iets dat een paar jaar geleden nog verkeerd uitpakte door een gelijkspel. Nu kan het bijna niet meer fout gaan. 'Liever dat je er al officieus bent dan dat je er nog voor moet strijden', vindt De Ligt.