Sterker ondernemen dankzij ondersteuning vanuit de gemeente: 'De support is ontzettend fijn'

0
Whatsapp

Sterker ondernemen dankzij ondersteuning vanuit de gemeente: 'De support is ontzettend fijn'

13 mei 2019, 14.24 uur · Aangepast 13 mei 2019, 15.13 uur

Ondernemers die steun of advies nodig hebben kunnen voor advies en ondersteuning terecht bij de gemeente Amsterdam.

De hulp vanuit de gemeente is voor veel ondernemers een uitkomst. 'Naast de financiële steun waar mensen zich voor melden, hebben ondernemers ook vaak behoefte aan ander soort begeleiding en ondersteuning', geeft Sara Japenga van Team Zelfstandigen aan. Dit wordt door hen aangeboden in de vorm van gesprekken en later ook coaching. Sommige mensen willen gewoon een klankbord en anderen hebben specifieke vragen over marketing, sales of boekhouding.

Ondersteuning

Als zelfstandige kun je tegen allerlei valkuilen tegenkomen. Het is daarom prettig om ergens terecht te kunnen. Zo voelen veel ondernemers de druk om alles al te moeten kunnen. Dit geldt ook voor ondernemer en dansdocent Sarah Safi Harb. 'Als zelfstandig ondernemer hoor je een beetje 'Jack of all trades' te zijn, dus het is heel fijn dat iemand van buitenaf feedback geeft en een kritisch oog heeft'.

Gratis support

De externe coach kan door de ondernemer zelf gekozen worden. Voor Sarah was deze support ontzettend fijn. Nu stond ze er niet alleen voor. 'Dit heeft zoveel verschil gemaakt', sluit Sarah af.

Kijk voor meer informatie op amsterdam.nl/sterkerondernemen

Whatsapp