Stad

NL
V

ROC in Zuidoost start mbo-opleiding voor energietransitie en krijgt CO2-Force

14 mei 2019, 19.56 uur · Foto: Google Streetview

Het ROC van Amsterdam in Zuidoost biedt na de zomer een technische mbo-opleiding aan die zich volledig richt op de energietransitie. Daarnaast komt er een zogeheten CO2-Force, een stichting waarin bewoners, bedrijven en de gemeente de energietransitie moeten versnellen.

De opleiding en de CO2-Force moeten er beiden voor zorgen dat de wijken in Zuidoost sneller energieneutraal worden gemaakt.

'De insteek is dat inwoners niet meer gaan betalen voor de energienota en dat de energietransitie banen gaat opleveren voor onze inwoners', zegt Dirk de Jager van stadsdeel Zuidoost. 'De nieuwe opleiding is ook bedoeld voor werkzoekenden, die na afronden kans maken op een baan in Zuidoost.'

Daarnaast krijgen basisscholen in Zuidoost ook een 'Energie Scholenchallenge', waarbij energieopwekkende en energiebesparende maatregelen centraal staan. De scholen krijgen een bord waarop alle resultaten en tussenstanden te zien zijn. Daarna wordt elk kwartaal het energieverbruik, de meterstanden en acties geëvalueerd.