112

Man laat toeristen alleen en gewond achter op dijk in Diemen

15 mei 2019, 11.30 uur

Whatsapp

De politie heeft in de nacht van 19 op 20 april twee vrouwelijke toeristen aangetroffen op de Kanaaldijk in Diemen, een van hen bleek gewond en was deels ontkleed.

De politie kreeg om 7.30 uur een melding binnen van een van de vrouwen. Op de dijk troffen agenten de vrouw aan, ze stond alleen langs de weg. Na een zoektocht in de omgeving werd ook de andere vrouw gevonden. Deze bleek verschillende verwondingen te hebben en was ook deels ontkleed. De twee vrouwen bleken buitenlandse toeristen te zijn die in Amsterdam op vakantie waren.

Niet herinneren
De vrouwen hadden die avond in een bar in het centrum een man ontmoet. Na een aantal drankjes belandden zij in zijn auto. Wat er tussen 2.30 en 7.00 uur is gebeurd, konden de toeristen zich niet herinneren. Wat ze wel wisten, is dat er uiteindelijk ruzie ontstond in de auto en dat de man één van de vrouwen mishandelde. 

De vrouwen probeerden te vluchten, maar ook buiten liet de verdachte ze niet met rust. Later reed hij dan toch weg. De man die de vrouwen meenam heeft een licht getinte huidskleur en is tussen de twintig en dertig jaar oud. Hij wordt 1.80 meter lang geschat en reed in een kleine, donkerkleurige auto. 

De politie doet onderzoek naar het incident en is op zoek naar getuigen. 

Whatsapp