Whatsapp

112

Inbrekers slaan toe in centrum terwijl bewoner ligt te slapen

15 mei 2019, 12.15 uur · Aangepast 15 mei 2019, 13.56 uur

Twee mannen hebben begin februari een inbraak gepleegd bij een woning aan de Leliegracht. De eigenaar van de woning lag op dat moment op een paar meter afstand te slapen.

De mannen kwamen via de voordeur naar binnen en gingen er even later vandoor met vermoedelijk een gevulde cameratas en een koptelefoon.

Voordeur op kiertje
De bewoner van het pand komt rond 22.30 uur aan bij zijn woning. De man is uit eten geweest en besluit gelijk te gaan slapen. Zijn zoon is nog op stap en komt die nacht rond 1.00 uur thuis. Als hij voor de deur staat merkt hij gelijk dat de voordeur op een kiertje staat. Hij vermoedt dat zijn vader de deur misschien niet goed heeft afgesloten. 

De volgende ochtend doen de twee echter een vervelende ontdekking. Ze missen onder andere een koptelefoon en een dure camera. Een blik op de beveiligingsbeelden geeft ze daarna wat meer duidelijkheid. Op de beelden is te zien hoe twee mannen bij de woning aankomen en wat rondkijken. Een van de mannen blijft op uitkijk staan, terwijl de ander de woning betreedt. 

Beangstigende situatie
Op het moment van de inbraak was de eigenaar thuis en lag hij te slapen. Hij heeft niets van de inbraak gemerkt, maar het is natuurlijk wel een beangstigende situatie. Door de vrijgegeven beelden hoopt de politie in contact te kunnen komen met mensen die meer informatie hebben over de verdachten of de inbraak zelf. 
Whatsapp