Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Gemeente, politie en OM doen beroep op Ajaxfans: 'Maak er een feest van'

16 mei 2019, 08.30 uur

Vanmiddag staat de huldiging van Ajax op het Museumplein op het programma. Om deze huldiging veilig te laten verlopen heeft de Amsterdamse driehoek bestaande uit de burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie, een aantal maatregelen genomen. De belangrijkste boodschap aan supporters: 'Maak er een feest van'.

Een huldiging op het Museumplein was een grote wens voor veel Ajacieden en de gemeente heeft besloten daarin mee te gaan. 'Bij een unieke prestatie hoort een unieke huldiging. Daarom kiest de driehoek na vele jaren weer voor een huldiging op het Museumplein', zo schrijft burgemeester Femke Halsema. 

Lees ook: Huldiging Ajax vindt donderdagmiddag plaats op Museumplein

Om het feest goed te laten verlopen zijn er wel een aantal regels opgesteld. Zo zijn glas, wapens, lachgas en vuurwerk niet toegestaan. Drank mag alleen in plastic flessen of blikjes mee worden genomen en daarnaast ook alleen voor eigen gebruik. Meer dan een sixpack bier per persoon mag niet mee naar binnen. 

Lees ook: Vroeg tijdstip huldiging Ajax moet minder bezoekers naar Museumplein trekken

Bij de ingangen van het Museumplein zal er gefouilleerd worden en worden tassen gecontroleerd. Daarnaast wijst de gemeente alle fans erop dat er tijdens de huldiging beelden worden gemaakt door de organisatie en pers en dat iedereen die het terrein betreedt hier automatisch mee instemt. 

Lees ook: Politie bereidt zich voor op Ajaxhuldiging: 'Plein op slot als het te druk wordt'

Het Museumplein is vanmiddag volledig afgezet voor de huldiging. Het plein is bereikbaar via vier ingangen aan de zuidkant. Het openbaar vervoer rijdt een aangepaste dienstregeling en de verschillende musea op het plein sluiten hun deuren eerder. 

De huldiging is vanmiddag live te zien op AT5 en te volgen via at5.nl.