112

Zeker 26 aanhoudingen bij huldiging Ajax

16 mei 2019, 21.02 uur · Aangepast 17 mei 2019, 08.47 uur

Whatsapp

De politie heeft tijdens de huldiging van Ajax, vanmiddag op het Museumplein, tot 19.00 uur 26 aanhoudingen verricht. Twee van hen gooiden vuurwerk richting het podium op het evenemententerrein.

Ook werd iemand gepakt voor poging tot zware mishandeling en maakten zestien mensen zich schuldig aan belediging. Vier anderen werden aangehouden voor het verstoren van de openbare orde, een ander voor bezit van verdovende middelen. Verder maakte iemand zich schuldig aan bedreiging.

100.000 supporters
De politie, gemeente en het OM kijken terug op een geslaagde en feestelijke huldiging. 'De sfeer op het Museumplein was uitbundig en feestelijk. Een vol Museumplein feliciteerde de club met het behalen van de dubbel.' In totaal kwamen zo'n 100.000 supporters af op het evenement. Inmiddels is de uitstroom van het publiek in volle gang.

Trams omgeleid
Een deel van de fans zijn nog in de stad. Het GVB leidde een aantal trams om vanwege feestvierende fans op het Leidseplein. Inmiddels rijden de trams 1, 2, 7 en 19 weer de eigen route.

Het aantal aanhoudingen kan de komende uren nog oplopen. De politie verwacht morgenochtend een totaal van het aantal aanhoudingen te kunnen melden.

Whatsapp