Start van hoofdcontent

112

nl

Burgemeester Halsema bedankt 'biervangers' De Ligt en Van der Sar

16 mei 2019, 21.58 uur · Aangepast 17 mei 2019, 12.22 uur

Burgemeester Halsema heeft in een officiële verklaring Matthijs de Ligt en Edwin van der Sar bedankt voor het opvangen van de blikken bier die naar haar werden gegooid tijdens de Ajax-huldiging.

Halsema werd vanmiddag op het podium op het Museumplein bekogeld vlak nadat ze was begonnen aan haar korte speech. Het eerste blikje wist Matthijs de Ligt uit de lucht te grissen, waarmee voorkomen werd dat Halsema werd geraakt. Een tweede blikje werd door Van der Sar opgevangen. Op haar Instagram postte ze er al een video van met het bijschrift #helden.

AT5

Geslaagde huldiging
De Amsterdamse driehoek (burgemeester, hoofdofficier en politiechef) kijkt verder terug op een geslaagde huldiging. 'De sfeer op het Museumplein was uitbundig en feestelijk. Een vol Museumplein feliciteerde de club met het behalen van de "dubbel".' Er kwamen zo'n 100.000 mensen af op de huldiging. Tot nu toe zijn er 26 mensen aangehouden.

'De driehoek bedankt Ajax en de supporters, maar ook alle bewoners, ondernemers en organisaties in de omgeving van het Museumplein.'