Start van hoofdcontent

Stad

nl

Waternet gestart met vervangen drinkwaterleiding en riool aan Johan Huizingalaan

20 mei 2019, 20.54 uur · Aangepast 21 mei 2019, 11.29 uur

Waternet is aan de Johan Huizingalaan begonnen met het vervangen van de ondergrondse drinkwaterleidingen en riolering. De werkzaamheden zullen zeker tot en met augustus duren, maar veroorzaken weinig verkeershinder.

De werkzaamheden worden uitgevoerd aan de westzijde van de Johan Huizingalaan, tussen de Plesmanlaan en de Louwesweg. Het voetpad en de groenstrook langs het ziekenhuisterrein zijn hiervoor afgezet. 'Het is wel lastig', merkt een voetganger op. 'Nu moet je oversteken over het fietspad en dan ook goed uitkijken of er geen fietsers of brommers tegen je aan rijden.'

De afzetting is volgens uitvoerder Peter Pelgrim echter nodig omdat Waternet hier ondergronds het hemelwaterriool en de drinkwaterleiding moet vervangen. Pelgrim: 'Voor de leidingen staan een aantal jaren en die zijn verstreken. Deze vervanging is nodig om de drinkwaterdistributie en de afvoer van het hemelwater te kunnen waarborgen.'

Nauwelijks hinder
De werkzaamheden veroorzaken zeer beperkte verkeershinder. Zo kunnen auto's en trams gewoon in beide richtingen langs het werk rijden. 'Alleen de voetgangers worden omgeleid via de overkant van de Johan Huizingalaan', zegt Pelgrim.

Ook fietsers kunnen gewoon langs het werk, behalve tijdens de laatste fase van het werk. Zij moeten dan omfietsen via het Christoffel Plantijnpad. 

De werkzaamheden zijn naar verwachting gereed in de eerste week van augustus.