Nieuwbouw met een open uitstraling in het Schinkelhof: 'Verrijking voor de buurt, ik voel me heel erg thuis'

17 mei 2019, 16.14 uur · Aangepast 20 mei 2019, 12.16 uur

AT5

Het voormalige Zorgcentrum Schinkelhaven in Zuid, dat een vrij gesloten karakter had, is vervangen door nieuwbouw met een meer open uitstraling. Verbindende factoren in het gehele bouwplan zijn het gebruik van hardsteen als plintbekleding en witgeschilderde houten kozijnen.

Een buurtbewoonster hield haar hart aanvankelijk vast, omdat ze dacht dat er een lelijk gebouw kwam. Nu het er staat valt het haar mee. 'Het past goed in de architectuur van de buurt, het valt niet op dat het nieuwbouw is.'

Bewoonster Ingeborg Putter was meteen weg van het gebouw. 'Het ziet er prachtig uit, mooie raampartijen, ligt op een mooie plek aan de Schinkelkade. Het is een verrijking voor de buurt en ik voel me heel erg thuis.'

Is dit jouw favoriete project? Breng dan je stem uit op nieuwbouwprijs.nl.