Ajax

Nieuwe Ajax-aanwinst Lisandro Martinez gesignaleerd op Schiphol

20 mei 2019, 12.12 uur · Aangepast 20 mei 2019, 21.55 uur

Whatsapp

Op een overweldigend onthaal zoals Songfestivalwinnaar Duncan Laurence gisteren kreeg, kon voetballer Lisandro Martinez niet rekenen toen hij vandaag arriveerde op Schiphol. Maar Ajax zal maar wat blij zijn geweest met de nieuwste aanwinst. Vandaag of morgen zal de speler naar verwachting een vierjarig contract tekenen.

UPDATE: Ajax heeft overeenstemming bereikt met Lisandro Martínez en Defensa y Justicia over de transfer van de Argentijn naar Amsterdam. De verdediger tekende een contract dat per 1 juli 2019 ingaat en een looptijd heeft van vier jaar, tot en met 30 juni 2023. In het contract is een optie opgenomen voor een vijfde seizoen.

Directeur Marc Overmars: 'Martínez is een linksbenige speler die achterin op meerdere posities uit de voeten kan. Hij is een verdediger die graag vooruit wil voetballen. Hij brengt een bepaalde mentaliteit mee die we hier goed kunnen gebruiken, vergelijkbaar met wat zijn landgenoot Nico Tagliafico hier al laat zien. En hij is nog jong, dus we verwachten dat hij zich de komende jaren verder gaat ontwikkelen tot een nog betere speler.'

Lees ook: Ajax haalt opnieuw Argentijnse verdediger naar Amsterdam

Zeven miljoen
De 21-jarige Martínez komt naar verluidt voor zeven miljoen euro over. De Argentijn kan als centrale verdediger en linksback uit te voeten. 

De eenmalig international van Argentinië staat bekend als een groot talent. Na Nicolás Tagliafico en Lisandro Magallán wordt hij de derde Argentijnse verdediger in de selectie van Ajax. Eerder versterkte Ajax zich voor volgend seizoen al met Razvan Marin, Kik Pierie en Kjell Scherpen.

Whatsapp