Whatsapp

Stad

Vallende boom mist op haar na woonboten Stadhouderskade: 'Heel veel geluk gehad'

22 mei 2019, 15.04 uur

Woonbootbewoners aan de Stadhouderskade zijn vanochtend vroeg ontsnapt aan een ramp. Een flinke boom viel daar uit het niets om, maar belandde precies tussen twee woonarken in. 'Die mensen moeten zeker een staatslot vanavond gaan kopen als je er zo vanaf komt', zegt een boomwerker. 'Ze hebben heel veel geluk gehad'.

'Hij viel echt recht naar beneden. Het was al een oude boom die al een beetje schuin hing, die in de zomer ook prachtige schaduw gaf. Die is rechtstandig zo omgevallen', vertelt woonbootbewoner Henry Kalb. Wel werd een roeiboot verpletterd.

De boom staat niet op de lijst van ruim 1700 gevaarlijke bomen die de gemeente onlangs publiceerde. De vraag is dan ook hoe het kan dat deze boom zomaar omviel. 'We zijn heel dankbaar dat het zo goed is gegaan. Ze controleren het wel, maar geven geen garanties, want je kan het niet goed zien (of een boom ziek is - red.).

De boom is in stukjes uit elkaar gehaald omdat hij te groot was om in één keer langs de kant van de weg te leggen, voordat hij zou worden versnipperd.

Stadsdeel Centrum zoekt uit hoe het kan dat de boom zomaar omviel.

Whatsapp