Stad

Partij van de Ouderen wil doorstart buurtsuper Betondorp

24 mei 2019, 21.04 uur · Aangepast 28 mei 2019, 14.06 uur

De Partij van de Ouderen wil dat de buurtsuper in De Brink met hulp van de gemeente een doorstart kan maken. De partij heeft het stadsbestuur om opheldering gevraagd.

Volgens de partij is de sluiting van de supermarkt in Betondorp vooral voor ouderen 'desastreus'. 'Zij zijn niet alleen hun winkel maar ook hun wandelingetje en praatje kwijt, door toedoen van de gemeente', zegt fractievoorzitter Wil van Soest.

Lees ook: Buurtsuper in Betondorp weg: 'Ik stond met dertig oudjes te janken'

Werkzaamheden
De eigenaar van de winkel kon de huur niet meer betalen. Volgens hem kwam dat omdat er door maandenlange werkzaamheden van de gemeente minder klanten kwamen, zo vertelde hij tegen AT5. 'Er is tot nu toe geen vinger uitgestoken om mij compensatie of wat dan ook te bieden.'

Van Soest vraagt het stadsbestuur of ambtenaren samen met de ondernemer de mogelijkheden voor een doorstart kunnen onderzoeken. Ook vindt Van Soest dat hij recht heeft op financiële compensatie en dat winkels in de buurt een grote sociale functie hebben. 'Zeker voor oudere mensen die in een kleinere wereld leven.'

Gemeenteraadsvergadering
Ze dient daarnaast aanstaande woensdag tijdens een gemeenteraadsvergadering een motie in. Als een meerderheid van de gemeenteraad daarmee akkoord gaat, dan moet het stadsbestuur met welzijnsorganisaties en detailhandel onderzoeken 'hoe minder mobiele doelgroepen in de stad, zoals ouderen, beter gebruik kunnen maken van het buurtwinkelaanbod'.

De deurwaarder heeft vandaag de winkel betreden. Er zijn vanavond, vermoedelijk door een antikraakbureau, een paar meubelstukken in het pand geplaatst. Dit lijkt bedoeld om te voorkomen dat de voormalige supermarkt straks gekraakt wordt.