Start van hoofdcontent

Stad

nl

Haarlemmermeer kiest kant Schiphol bij kort geding OV-staking

25 mei 2019, 20.36 uur · Aangepast 25 mei 2019, 21.02 uur

Als morgenochtend het geplande kort geding van Schiphol over de bereikbaarheid tijdens de OV-staking doorgaat, dan sluit gemeente Haarlemmermeer zich daarbij aan.

Dat meldt NH NieuwsBurgemeester Onno Hoes vindt dat de gevolgen voor de openbare orde en veiligheid op de luchthaven 'onaanvaardbaar en ontwrichtend' zijn. 

Zowel Schiphol als burgemeester Hoes is bang dat tienduizenden mensen op of rond de luchthaven zullen stranden, waardoor ook de terminals zullen vollopen met reizigers die niet meer verder kunnen. De burgemeester zegt: 'Uiteraard erkennen wij het recht op staken, maar in dit geval kunnen we de veiligheid op en rond Schiphol niet meer garanderen.'

Lees ook: Schiphol dreigt met kort geding wegens OV-staking

Gesprekken vakbond
Een woordvoerder van Schiphol laat weten dat de gesprekken tussen de luchthaven en meerdere vakbonden nog tot morgenochtend kunnen duren. Als dit overleg strandt, dan zal het spoed-kort geding om 10.00 uur op de luchthaven zelf plaatsvinden. 

Het is momenteel nog niet duidelijk wat de exacte inzet van het kort geding wordt. Of het geding zal zorgen voor een verbod van de staking of een gedeeltelijk verbod, is dus niet zeker.