Start van hoofdcontent

Stad

nl

Voorlopig geen bekeuringen voor scooterbestuurders van stakende handhavers

27 mei 2019, 19.43 uur · Aangepast 27 mei 2019, 20.20 uur

Vanaf vandaag zullen BOA's voor onbepaalde tijd geen bekeuringen uitdelen aan scooterbestuurders die geen helm dragen of over het fietspad rijden. Zij staken namelijk opnieuw voor betere arbeidsomstandigheden. De BOA's vinden dat zij betere verdedingsmiddelen moeten krijgen om hun werk goed en vooral veilig te kunnen doen.

Scooters mogen officieel sinds april niet meer op het fietspad rijden. Na een wenperiode kunnen scooteraars die zich niet aan de regels houden vanaf maandag een bekeuring verwachten, maar een handhaver zal ze voorlopig niet uitschrijven. 'Ze moeten op de rijbaan rijden, maar wij gaan daar voorlopig geen bekeuringen voor schrijven.' aldus Eric Lakenman van De Nederlandse BOA Bond.

Lees ook: BOA's gaan opnieuw staken: geen bonnen voor onbepaalde tijd

Volgens Lakenman komt 85% van het geweld tegen BOA's door het geven van een bekeuring of überhaupt een gesprek daarover. Daarom is het volgens hem noodzakelijk dat BOA's meer verdedigingsmiddelen tot hun beschikking krijgen.

Geen taak voor de politie
De politie neemt het stokje ook niet over van de BOA's tijdens hun staking. Zij hebben laten weten geen extra personeel in te zetten om die nieuwe regels te handhaven, volgens hen ligt die verantwoordelijkheid bij de gemeente.

Maar...
Wacht nog even met je haren laten wapperen in de zon tijdens het rijden of een kortere route nemen via het fietspad. De gemeente zegt dat er altijd wel BOA's zijn die niet meedoen met de staking en zij zullen gewoon boetes uitdelen aan overtreders.