Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Johan Cruijff Schaal dag eerder om PSV rust te geven

28 mei 2019, 16.12 uur

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal is door de KNVB een dag vervroegd. De voetbalbond is tot dit besluit gekomen omdat PSV een paar dagen voor en na deze wedstrijd de tweede voorronde van de Champions League spelen.

De wedstrijd stond op zondag 28 juli op het programma, maar de aftrap is nu zaterdag 27 juli (om 18.00 uur). Het duel tussen Ajax en PSV wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA, het stadion van de landskampioen. PSV mag 4.500 toeschouwers meenemen naar Amsterdam.

Sportief belang
'Bij de keuze om de wedstrijd een dag te vervroegen is het sportieve belang doorslaggevend geweest. Geanticipeerd is op een mogelijk vertrek van PSV op de zondagochtend na de wedstrijd richting een Europese bestemming. De Eindhovenaren komen dinsdag 23 of woensdag 24 juli en dinsdag 30 of woensdag 31 juli uit in de tweede voorronde van de Champions League', laat de KNVB weten op de website.

Lees ook: KNVB verplaatst speelronde 33 naar 15 mei: laatste wedstrijd van Ajax in Doetinchem

Voorrondes
PSV speelt op 23 of 24 juli de eerste wedstrijd van de tweede voorronde van de Champions League, de return is op 30 of 31 juli de return in de voorronde. In het eerste weekend van augustus gaat de Eredivisie weer van start. Ajax moet twee voorrondes zien te overleven voor het bereiken van de Champions League. Ze stromen in in de derde voorronde, en de eerste wedstrijd daarvan is op 6 of 7 augustus.

Kritiek
Afgelopen seizoen was er veel kritiek van vooral PSV vanwege het verplaatsen van duels en een hele competitieronde om Ajax zoveel mogelijk rust te geven rond de Champions League-wedstrijden. Over het verplaatsen van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal heeft nog geen PSV'er zich uitgelaten. 

Lees ook: PSV-directeur: 'Verplaats de bekerklassieker in plaats van duel tegen PEC'