Stad

Scooters kunnen binnenkort ook in Amsterdam gekeurd worden

30 mei 2019, 10.42 uur · Aangepast 3 juni 2019, 11.12 uur

Scooterrijders die hun voertuig op willen voeren om zo 45 kilometer per uur te rijden op de rijbaan kunnen binnenkort hun scooter ook in Amsterdam laten keuren. De Dienst Wegverkeer (RDW) gaat op de bestaande keuringslocatie ook scooters keuren.

Op dit moment moeten scooterrijders nog helemaal naar Lelystad voor een keuring, een grote ergernis onder veel scooteraars. De locatie van de RDW aan het Tijnmuiden bij Sloterdijk moet in het derde kwartaal van dit jaar klaar zijn om scooters te kunnen keuren. 

Lees ook: Rietje (80) voor het eerst de weg op met opgevoerde snorscooter: 'Ik heb hem gemist!'

Er was volgens de RDW geen keuringslocatie voor scooters in Amsterdam omdat er weinig animo voor zou zijn. Maar sinds de scooter naar de rijbaan is gestuurd, willen steeds meer scooterrijders hun voertuig opvoeren. Het blauwe kenteken kan dan worden vervangen door een gele, waardoor de scooters 45 kilometer per uur mogen rijden en makkelijker meekomen met de auto's' op de rijbaan.

De kosten voor de keuring zijn met 358 euro niet gering. Actiegroep Fietspad Terug is een petitie gestart om deze kosten omlaag te krijgen. Op 13 juni gaan zij de handtekeningen aanbieden aan de Tweede Kamer.