Ajax O19 landskampioen na winst in eerder gestaakt duel tegen Feyenoord JO19

1 juni 2019, 18.17 uur · Aangepast 1 juni 2019, 18.29 uur

Ajax onder-negentien is vanmiddag landskampioen geworden na een 2-0 overwining op Feyenoord onder-negentien. De wedstrijd is vanmiddag uitgespeeld op De Toekomst nadat de Mini-Klassieker een week eerder gestaakt werd door ongeregeldheden op de tribune.

Vandaag werd de beslissende wedstrijd alsnog hervat. Brian Brobbey maakte in de 40e minuut met een hoekschop de 1-0. Na een aantal kansen voor Ajax scoort Naci Ünüvar in de 68e minuut de 2-0, wat tevens het eindresultaat is van de wedstrijd.

Vorige week zaterdag werd het duel na een half uur gestaakt na ongeregeldheden tussen supporters van Feyenoord en fans van Ajax. Dit was voor de scheidsrechter een reden om de wedstrijd niet meer te hervatten, omdat 'de veiligheid van de ouders en spelers niet meer kon worden gewaarborgd'.

De KNVB heeft woensdag bepaald dat de gestaakte Mini-Klassieker moest worden uitgespeeld zonder publiek. Ook ontving Ajax een boete van 2.500 euro.