Start van hoofdcontent

112

nl

Brand bij afvalverwerkingsbedrijf in Westelijk Havengebied

2 juni 2019, 19.06 uur · Aangepast 3 juni 2019, 09.18 uur · Foto: Inter Visual Studio / Vivian Tusveld

In een loods aan de Kajuitweg in het Westelijk Havengebied is zondagavond brand uitgebroken. Het gaat om een grote brand in afvalverwerkingsbedrijf Renewi.

De brand ging gepaard met een aanzienlijke rookontwikkeling die richting Noord en ook naar Zaandam trok. Mensen die last hadden van de rook is geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.

De brandhaard was moeilijk te bereiken, waardoor het blussen veel tijd in beslag nam. Met kranen moest de berg met afval uit elkaar worden getrokken om zo de brandhaard te bereiken.

De brandweer is met behulp van de bedrijfsbrandweer en een blusboot van Port of Amsterdam gedurende de gehele nacht bezig geweest met bluswerkzaamheden. De brand is vermoedelijk ontstaan als gevolg van broei. Bij de brand zijn geen mensen gewond geraakt. De verwachting is dat de nabluswerkzaamheden nog enige tijd zullen duren.

In 2018 en 2017 is in dezelfde loods ook brand uitgebroken. Een jaar geleden kon de brandweer al na een half uur het sein 'brand meester' geven. Twee jaar geleden ging het om een grotere brand; toen duurde het vier dagen voordat de brand geheel was geblust.