Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Alle ambtenaren van Weesp horen vanaf nu bij Amsterdam

3 juni 2019, 18.16 uur · Aangepast 4 juni 2019, 07.44 uur

De gemeentes Amsterdam en Weesp zijn officieel ambtelijk gefuseerd. Dat houdt in dat alle ambtenaren van de gemeente Weesp vanaf vandaag in dienst zijn van de gemeente Amsterdam.

De fusie houdt verder in dat de gemeente Amsterdam nu ook werkt voor het Weesper gemeentebestuur. Ook regelt de gemeente Amsterdam voortaan de dienstverlening voor de Weespers. De Weesper ambtenaren die sinds vandaag in dienst zijn van Amsterdam werden vanochtend in de Stopera verwelkomd met een ontbijtje. 

Lees ook: Gemeenteraad Weesp stemt in met fusie Amsterdam

Inwoners van zowel Weesp als Amsterdam zullen waarschijnlijk niet veel merken van de fusie. De ambtelijke fusie is het gevolg van een referendum dat in maart vorig jaar in Weesp gehouden werd. 57,4 procent van de Weespers gaven in het referendum aan een fusie met Amsterdam liever te willen dan een fusie met de gemeente Gooise Meren. De fusie werd vervolgens opgedeeld in een ambtelijke en bestuurlijke fusie, waarvan het eerste gedeelte nu dus voltooid is.

Lees ook: Weesp spreekt zich uit vóór fusie met Amsterdam: 'Ik ben enorm blij'

De bestuurlijke fusie volgt ergens na 2022. Gevolgen daarvan zijn onder meer dat naam van de gemeente Weesp zal veranderen. 

Overigens lijkt niet iedereen tevreden met de bestuurlijke fusie tussen de twee gemeentes. Wie vandaag door Weesp liep kon namelijk stuiten op een halfstok hangende vlag van die gemeente, meldt NH Nieuws.