Start van hoofdcontent

Stad

nl

Heemstedestraat behoort tot onveiligste wegen van Nederland

3 juni 2019, 22.47 uur · Aangepast 3 juni 2019, 23.34 uur · Foto: Martin Damen

De Heemstedestraat is een van de onveiligste wegen van Nederland. Slechts twee wegen in Nederland zijn onveiliger dan de Amsterdamse straat.

Dat meldt Het Parool. De krant baseert zich daarbij op een onderzoek van verkeersbureau Via. In het onderzoek werd per weg het aantal verkeersslachtoffers in de periode 2015 tot en met 2018 afgezet tegen factoren zoals de verkeersdrukte op de weg. 

Lees ook: Bewoners bang voor dodelijke 'racebaan' Heemstedestraat

Een blik op het aantal zware ongevallen op de Heemstedestraat leert dat die er inderdaad vaak plaatsvinden. Zo overleed er in januari 2019 een fietsster na een aanrijding met een taxi, overleed er in december 2018 een scooterrijder na een eenzijdig ongeval en overleed er in november 2015 een automobilist na een ernstig ongeval.

151 kilometer per uur
En dat op een lange rechte weg, die op het eerste oog niet uitzonderlijk gevaarlijker lijkt dan andere wegen. De opstellers van het onderzoek concluderen dat deze rechte weg uitnodigt tot hard rijden. Zeker doordat er geen verkeersdrempels liggen, iets wat wel mogelijk zou zijn. Ondanks dat de gemiddelde gemeten snelheid op de weg 51 kilometer per uur was, zaten er enkele flinke uitschieters bij. Zo werd bij een auto een snelheid van maar liefst 151 kilometer per uur gemeten.

Lees ook: Scooterrijder gewond na ongeval op Heemstedestraat

Een woordvoerder van de gemeente laat aan Het Parool weten dat er op korte termijn maatregelen zullen worden genomen. 'De weg heeft al langer de aandacht van de gemeente. Er ligt een ontwerp voor de herinrichting dat in 2020 kan worden uitgevoerd.'