0
Whatsapp

Stad

Amsterdammer Rob Mollien is Nederlands kampioen goochelen: 'Ik sta nog steeds te stuiteren!'

4 juni 2019, 17.51 uur · Aangepast 4 juni 2019, 18.03 uur

De Amsterdammer Rob Mollien heeft samen met zijn compagnon Emiel Lensen het NK Goochelen gewonnen. Daarom mogen ze in 2021 Nederland vertegenwoordigen op het WK Magic in Canada.

'Ik sta nog steeds te stuiteren!' Zo omschrijft Mollien zijn gevoel na de overwinning op het Nederlands kampioenschap goochelen. Alle prijzen die er te winnen waren, wisten Mollien en Lensen te winnen.

De eerste plek levert het duo rechtstreekse toegang op tot het WK Magic in Canada van 2021. Toch betekent de prestatie niet dat ze nu achterover kunnen leunen: 'We gaan eigenlijk weer met een leeg notitieblok richting het WK.'

Van slager naar goochelaar
Voordat Mollien samen met Emiel Lensen begon als goochelaar, was hij slager. Daarnaast heeft hij ook een horecabedrijf en een reclamebureau gehad. De wil om te ondernemen is er dus altijd geweest. 'Gewoon als ondernemer denken: gas geven en je dromen naleven,' is zijn advies.

Een belangrijke inspiratiebron voor het gouden optreden is Hans Kazan. Mollien en zijn compagnon Emiel Lensen hebben de afgelopen jaren veel met hem samengewerkt en dat heeft mede gezorgd voor het behalen van alle prijzen op het NK.

De goocheltrucs eens in het echt zien? Het goochelduo staat de komende weken op theaterfestival De Parade.

Whatsapp