Start van hoofdcontent

Stad

nl

Werkzaamheden Oosterdokseiland in volle gang: 'Je hebt veel uitdagingen hier vooral bouwlogistiek'

7 juni 2019, 15.30 uur · Aangepast 7 juni 2019, 16.59 uur

Op het Oosterdokseiland zijn de werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com en 42 appartementen in volle gang. Afgelopen maandag is de nieuwe in- en uitrit van parkeergarage Oosterdok in gebruik genomen en dit heeft gevolgen voor de buurt.

De route liep eerst via de Oosterdoksstraat, maar is nu vanaf de achterkant van het conservatorium afgesloten in verband met sloopwerkzaamheden. 'Het afzetten van straten voor een langere periode, die voor de omgeving belangrijk zijn, is een uitdaging', geeft projectmanager Nicolien Meuris aan.

Over de bouwplaats
De in- en uitrit van de parkeergarage is aangepast en bevindt zich nu op de bouwplaats. 'Tijdens de bouw wilden we de parkeergarage open houden voor publiek en voor bewoners die een eigen plaats hebben. Daardoor hebben we de aanrijroute moeten aanpassen', vertelt Meuris. Om ervoor te zorgen dat er geen bouwmaterialen op auto's kunnen vallen is er een stalen constructie boven de in- en uitrit gebouwd.

Aangepaste route
Het autoverkeer moet dus een aangepaste route rijden, de route gaat nu over de Piet Heinkade via de De Ruijterkade. Voor voetgangers en fietsers is de situatie in principe hetzelfde gebleven, wat zo blijft tot het einde van het project in 2021.

Meer over werkzaamheden in de stad zie je op onze pagina Mobiliteit en Bereikbaarheid. Of klik op onderstaande kaart.