112

Verdachte fatale mishandeling Buitenveldert bekent seksueel contact met slachtoffer (68)

11 juni 2019, 21.04 uur · Aangepast 11 juni 2019, 21.30 uur · Foto: Inter Visual Studio / Vivian Tusveld

Whatsapp

De 20-jarige Amsterdammer die vastzit voor de zware mishandeling van de 68-jarige Rinia Chitanie in Buitenveldert, zegt dat hij seksueel contact met haar heeft gehad. De vrouw overleed gisteren aan haar verwondingen.

Dat meldt de politie in Opsporing Verzocht. Bewoners van de Geervliet hoorden op zondagavond 21 april rond 21.30 uur veel geschreeuw. Toen ze gingen kijken wat er aan de hand was troffen ze het slachtoffer aan in een plas bloed. Direct werden de hulpdiensten ingeschakeld. De vrouw werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.

Lees ook: Vrouw (68) die in Buitenveldert mishandeld werd overleden

Het slachtoffer was zo zwaar mishandeld, dat haar familie haar niet meer herkende. Al snel kon in de omgeving de 20-jarige man worden aangehouden. Hij heeft bekend dat hij mevrouw Chitanie zwaar heeft mishandeld. Ook heeft hij gezegd dat hij met haar seksueel contact heeft gehad. Het onderzoek naar een zedenmisdrijf loopt nog.

Motief onduidelijk
Het is voor de recherche nog niet duidelijk hoe en waar mevrouw Chitanie de verdachte is tegengekomen, wat voor contact ze hebben gehad en waarom zij zo ernstig is mishandeld. Het slachtoffer liep die Eerste Paasdag om 21.15 uur vanaf haar woning aan de Rhijnestein, in de richting van het Gijsbrecht van Aemstelpark.

Getuigenoproep
Rechercheurs horen graag als mensen haar die avond hebben zien lopen. Mevrouw Chitanie was vrij klein van stuk, zo’n 1.50 meter lang, van Surinaamse afkomst en ze droeg die avond een licht gekleurd T-shirt en een zwarte broek met langs de zijkanten een grijze bies. Veel buurtbewoners kenden haar als de vrouw die vaak de vogels voerde.

De verdachte heeft verklaard dat hij niet lang voor de mishandeling in de buurt van de latere plaats delict een jonge vrouw van rond de 30 heeft aangesproken. Ook zou hij hebben gesproken met een man en vrouw met een plastic tas. Hij zou die man en vrouw hebben ontmoet in het Gijsbrecht van Aemstelpark. 

Mensen die informatie hebben over de zaak worden gevraagd contact op te nemen met de politie op 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Whatsapp