Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rechter geeft gemeente gelijk: parkeergarage The Bank moet 's nachts dicht

14 juni 2019, 15.41 uur · Aangepast 14 juni 2019, 18.11 uur

Parkeergarage The Bank aan de Amstelstraat moet vanaf morgen 's nachts de deuren sluiten. Dat heeft de rechter vanmiddag bepaald.

De gemeente besloot na een dodelijke schietpartij in mei dat een nachtelijke sluiting noodzakelijk was. De eigenaar van de parkeergarage was het daar niet mee eens en stapte naar de rechter, maar die heeft de gemeente dus gelijk gegeven.

Lees ook: Gemeente: dodelijke schietpartij is een van vele incidenten bij parkeergarage The Bank

De eigenaar zei tijdens de rechtszaak dat hij vreest dat zijn bedrijf door de maatregel failliet gaat. Ook zou hij zelf al veel maatregelen tegen criminaliteit hebben genomen, zoals camera's, bewaking en een meldkamer. 

Volgens de gemeente hebben er echter meer incidenten plaatsgevonden in de garage. Zo zou er vijf keer gevochten zijn, zouden er wapens zijn gevonden zou er zijn gehandeld in lachgas.

Lees ook: Parkeergarage dodelijke schietpartij mag voorlopig open blijven

De nachtelijke sluiting is voor onbepaalde tijd, totdat 'de openbare orde weer is hersteld'. Wel liet de gemeente tijdens de rechtszaak weten uit te gaan van een periode van ongeveer drie maanden.

De garage zou in eerste instantie vannacht al dicht gaan, maar de rechter heeft bepaald dat de garage alleen vannacht toch nog open mag om 'chaos' te voorkomen. Eigenaren van eerder geparkeerde auto's krijgen zo namelijk nog de kans om hun wagen weg te halen.