112

Vluchtende autokrakers rijden dwars door slagboom parkeergarage

15 juni 2019, 12.37 uur

Whatsapp

Twee verdachte autokrakers zijn vrijdagavond op de vlucht geslagen toen de politie ze op heterdaad betrapte. Bij hun vluchtpoging reden ze dwars door een slagboom van de parkeergarage bij het Olympisch Stadion.

De twee mannen hadden een aantal auto's opengebroken in de garage. Toen de agenten ter plaatse kwamen gingen ze er met gierende banden vandoor, dwars door de slagboom. Ver kwamen ze niet. Op het terrein van een tankstation op de Amstelveenseweg verloor de bestuurde de macht over het stuur en kwam de auto tot stilstand tegen een paal. 

Aan zichzelf overgeven dachten ze blijkbaar niet, want ze gingen er te voet vandoor. Maar ook deze vluchtpoging slaagde niet. De politie kon ze aanhouden. 

Ingevorderd rijbewijs
De 19-jarige bestuurder van de auto, een man uit Utrecht, raakte lichtgewond bij de vluchtactie. Toen de agenten hem natrokken in het politiesysteem bleek dat zijn rijbewijs eerder al was ingenomen. 

In de auto lagen drie gestolen navigatiesystemen. De politie laat weten inmiddels twee aangiftes van auto-inbraken die avond in behandeling te hebben. De twee zitten vast. 

Whatsapp