Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoners Gerard Douplein klaar met drukte: 'Moet ik dan in een hutje op de hei zitten?'

15 juni 2019, 12.00 uur · Aangepast 15 juni 2019, 12.15 uur

Bewoners van het Gerard Douplein in De Pijp vinden dat ze in hun wijk teveel overlast door horeca ervaren. Gistermiddag hielden ze daarom een protestactie.

'Met de overlastmeldingen wordt door de gemeente niets gedaan', zei Freddy Wissink, organisator van het protest. 'De gemeente registreert het, stuurt een bevestiging en daarna is het afgelopen.'

De bewoners hoopten dat er in het nieuwe terrassenplan van de buurt zou staan dat er terrassen zouden verdwijnen. Maar in dat plan, waar het stadsdeelbestuur volgende week waarschijnlijk mee zal instemmen, staat dat alles blijft zoals het is. 

Noodkreten
Normale inspraak leidde tot niets en daarom verzamelden de buurtbewoners laatste noodkreten op het plein. Die kreten zetten ze op papier en bieden ze later aan stadsdeel Zuid. De bewoners schreven vooral dat ze minder terrassen willen.

Wissink vond niet dat de huidige drukte bij De Pijp hoort. 'Moet ik dan in een hutje op de hei gaan zitten? Wat ze altijd zeggen. Dat is onzin. Die mensen die dat zeggen, die wonen hier niet.'