Ajax

De Ligt weer genomineerd voor Golden Boy Award

17 juni 2019, 12.10 uur · Aangepast 17 juni 2019, 15.45 uur

Kamp Seedorf
Kamp Seedorf

Matthijs de Ligt is weer genomineerd voor Golden Boy Award. Afgelopen jaar won de 19-jarige verdediger de Europese prijs voor het grootste talent. Niet heel verrassend misschien, opvallender is dat ook Jurgen Ekkelenkamp op de lijst van 100 staat.

Ekkelenkamp heeft nog maar weinig gespeeld in het eerste, maar we kennen hem inmiddels allemaal wel van zijn invalbuurt tegen Juventus. Hij viel toen vlak voor tijd en zorgde voor een bijzonder moment door een counter van Juventus onschadelijk te maken. Ekkelenkamp zag Ronaldo weglopen en werkte de superster zonder aarzelen naar de grond door hem vast te pakken. Het leverde hem geel op. 

Lees ook: Matthijs de Ligt uitgeroepen tot grootste voetbaltalent van Europa

Op de Golden Boy-lijst staan honderd talenten onder de 21 jaar die in Europa spelen. Ook Victor Jensen van Jong Ajax staat op de lijst, net als ex-Ajacied Justin Kluivert.

Het is nooit eerder voorgekomen dat een speler de Golden Boy Award twee keer wint. Dus mocht De Ligt weer de beste zijn, is dat een unicum. De lijst is samengesteld door de Italiaanse sportkrant Tutto Sport. Eerst volgt de publieksronde, uit de overgebleven spelers zal een vakjury bepalen wie de prestigieuze prijs krijgt.