Stad

Ook vandaag geen eindexamenuitslag voor leerlingen Calvijn College

17 juni 2019, 17.00 uur · Aangepast 17 juni 2019, 17.21 uur · Foto: Google Maps

Whatsapp

De 77 leerlingen van de vmbo-kaderklassen het Calvijn College die sinds vorige week woensdag op de uitslag van hun eindexamen wachten, zitten nog altijd in onzekerheid. Wel zou er morgen meer over de situatie bekend kunnen worden.

Een woordvoerder van de middelbare school laat weten dat de scholieren vandaag in ieder geval nog geen antwoord krijgen. De onderwijsinspectie bevestigt dat, maar een woordvoerder van de inspectie zegt wel dat er morgen 'meer informatie' komt. Of dat betekent dat ook de uitslag morgen zal volgen, is niet duidelijk.

Lees ook: Leerling Calvijn College: 'Ik wilde champagne, maar het werd Spa Rood'

Uit het onderzoek van de onderwijsinspectie kwam voren dat meerdere toetsen van meerdere vakken niet geregistreerd zijn of misschien zelfs nooit gemaakt zijn. De inspectie moet daarom aanvullend onderzoek doen. 

Minister Arie Slob (Onderwijs) liet vrijdag weten dat hij de situatie betreurt. 'Het is aan de school en aan de inspectie om op een zo kort mogelijke termijn te zorgen voor duidelijkheid voor deze leerlingen. Mij is verzekerd dat alle inspanningen hierop gericht zijn. Ik houd u op de hoogte van het verdere verloop.'

Lees ook: Calvijn College maakte meerdere fouten: inspectie heeft meer onderzoek nodig

Een van de gedupeerde leerlingen laat vandaag weten het jammer te vinden om nog langer te moeten wachten. 'Ik wil gewoon dat ik, als ik toetsen goed heb gemaakt, niks hoef te doen en dat ik ook meteen klaar ben met mijn school.'

Whatsapp