Politiek

Gemeente onderzoekt tijdelijke pontverbinding bij Zeeburgereiland

17 juni 2019, 22.32 uur

Whatsapp

De gemeente kijkt niet meer alleen naar de mogelijkheden voor een fietsbrug bij Zeeburgereiland, maar richt zich nu ook op een tijdelijke pontverbinding.

Een permanente pont behoorde eerder al tot de opties. Maar volgens de gemeente zou daar uiteindelijk te weinig gebruik van gemaakt worden. 'Een pontverbinding als tijdelijke oplossing is misschien wel interessant', staat in een brief. 

Lees ook: Na jaren nog steeds geen duidelijkheid over fietsbrug Zeeburgereiland

Eind 2020 zou de pontverbinding gerealiseerd kunnen worden. Een stuk eerder dan de fietsbrug, die pas in 2026 klaar zou zijn. Dat komt mede doordat bewoners van Zeeburgereiland inspraak hebben over de kwestie. Daardoor is er behoorlijk wat vertraging ontstaan.

Betere verbinding
Al jaren hopen omwonenden op een betere verbinding naar het centrum. Zeker nu er veel bijgebouwd wordt in de buurt, is daar steeds meer behoefte aan. De toenemende stroom fietsers zou tot 2027 gebruik kunnen maken van de pont. Dan moet er een vaste verbinding zijn met de oever. 

Het nieuwe voorstel moet nog wel worden afgestemd met omwonenden, Rijkswaterstaat, Centraal Nautisch Beheer en het Havenbedrijf Amsterdam. Eind 2019, of uiterlijk begin 2020, zou een besluit moeten volgen over de tijdelijke pont.

Whatsapp